Wie anders dan Sven Nys heeft de Superprestige-manche in Hoogstraten gewonnen. Nys duldde tot even na halfweg Vantornout en Albert in zijn wiel, maar schudde zijn tegenstanders uiteindelijk gemakkelijk af. Hij loopt ook wat punten in op leider Albert.

Niels Albert, de leider in de Superprestige, gaf vooraf te kennen dat de eindzege in het regelmatigheidscriterium niet primeerde. Enkel met cross-zeges wilde hij nog zijn blazoen oppoetsen in de slotweken van het veldritseizoen.

Peeters flitste in Hoogstraten als een Formule 1-rijder uit de startblokken, maar een matig gestarte Albert kwam hem voorin al snel aflossen. Toen de bonus van Albert twaalf seconden bedroeg, ontbond Sven Nys zijn duivels.  De Belgische kampioen dichtte met veel zwier de kloof en even later kwam ook Klaas Vantornout aanpikken. In een zandstrook halfweg kliefde Nys sierlijk door het zand. Albert en Vantornout bleven plakken en de monoloog van de nummer twee van het WK was begonnen.

Toen Albert in de achtervolging bleef steken in een morzel modder, slingerde hij uit frustraties zijn fiets om zich heen. Vantornout was zo de pijp uit voor de tweede plaats na een autoritaire Nys, die gisteren ook al de beste was in Lille.

Dankzij zijn overwinning in Hoogstraten nadert de Belgische kampioen in de Superprestige-stand tot op twee punten van leider Albert. (vrt)